Skip to main content
e bannerespa gr

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑ

 • ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ

  Ψηφιακή πανοραμική ακτινογραφία
 • ΚΕΦΑΛΟΜΕΤΡΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ

  Ψηφιακή κεφαλομετρική, ειδική πλάγια ακτινογραφία
 • ΑΞΟΝΙΚΗ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ

  Αξονική τομογραφία κωνικής δέσμης (CBCT)
 • ΕΝΔΟΣΤΟΜΑΤΙΚΟΣ ΣΑΡΩΤΉΣ

  Tεχνολογία ψηφιακών αποτυπωμάτων

Το ορθοδοντικό ιατρείο Orthosmile διαθέτει τα πλέον σύγχρονα μηχανήματα οδοντιατρικής ακτινολογίας. Με βάση την σύγχρονη προσέγγιση της ιατρικής και οδοντιατρικής επιστήμης, επιβάλλεται η πραγματοποίηση εξατομικευμένης διάγνωσης των προβλημάτων του κάθε ασθενούς και η κατάρτιση ενός εξατομικευμένου σχεδίου θεραπείας προσαρμοσμένο στις ανάγκες του.

Στην ορθοδοντική, η εξατομικευμένη διάγνωση είναι πολύ σημαντικό στοιχείο για την αποτελεσματική θεραπεία. Στο ιατρείο Orthosmile πραγματοποιούνται εξετάσεις οδοντιατρικής ακτινολογίας όπως η πλάγια κεφαλομετρική ακτινογραφία, πανοραμική ακτινογραφία, αξονική τομογραφία κωνικής δέσμης (CBCT) καθώς και η νέας τεχνολογίας εξέταση, τρισδιάστατη ενδοστοματική σάρωση.

ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ

Πολλές παθήσεις της στοματικής κοιλότητας, που αφορούν στα οστά της γνάθου, τα δόντια και τους περιβάλλοντες ιστούς δεν είναι ορατές, μετά από μια στοματολογική εξέταση. Η ψηφιακή πανοραμική ακτινογραφία σε συνδυασμό με την κλινική εξέταση, βοηθά:

• Στην διαπίστωση μικρών τερηδόνων μεταξύ των δοντιών ή τερηδόνων κάτω από υπάρχουσες αποκαταστάσεις, κατάγματων δοντιών, ακρορριζικών κύστεων, περιοδοντικής νόσου.

• Στον προεγχειρητικό έλεγχο γναθοπροσωπικών ανωμαλιών.

• Στην ανάδειξη αλλοιώσεων, οποιασδήποτε αιτιολογίας στα οστά των γνάθων.

• Στην ανάδειξη υπεράριθμων - εγκλείστων δοντιών.

• Στην μελέτη ορθοδοντικών προβλημάτων.

• Σε περιπτώσεις δυσλειτουργίας των κροταφογναθικών αρθρώσεων.

• Στην απεικόνιση ξένου σώματος στα οστά των γνάθων ή στα μαλακά μόρια της περιοχής του στόματος.

• Στον προεγχειρητικό και μετεγχειρητικό έλεγχο για την τοποθέτηση εμφυτευμάτων.

• Πριν απο την τοποθέτηση μερικών ή ολικών οδοντοστοιχιών καθώς και πρίν απο κάθε μορφής προσθετική εργασία.

• Στις περιπτώσεις καταγμάτων των οστών της γνάθου.

ΚΕΦΑΛΟΜΕΤΡΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ

Η ψηφιακή κεφαλομετρική αποτελεί μια ειδική πλάγια ακτινογραφία της κεφαλής που χρησιμοποιεί ο ορθοδοντικός για να επιλέξει το είδος της θεραπείας που θα ακολουθήσει. Η ακτινογραφία αυτή όμως έχει και άλλες ενδείξεις όπως στις περιπτώσεις υπερτροφίας των αδενοειδών εκβλαστήσεων (κρεατάκια) ή άλλων προβλημάτων του αεραγωγού.

ΑΞΟΝΙΚΗ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ ΚΩΝΙΚΗΣ ΔΕΣΜΗΣ (CBCT)

Αποτελεί πλέον σημαντική διαγνωστική μέθοδο στην οδοντιατρική γιατί προσφέρει αναλυτικές πληροφορίες για την κατάσταση των οστών και την έκταση μιας βλάβης. Πλεονεκτεί σημαντικά της πανοραμικής ακτινογραφίας λόγω της τρισδιάστατης ανακατασκευής των εικόνων. Βοηθά σημαντικά στη μελέτη οστικών αλλοιώσεων (καλοήθους ή κακοήθους αιτιολογίας) αλλά και στην πρώιμη διάγνωση της οστεοπόρωσης.

Στις περιπτώσεις τοποθέτησης εμφυτευμάτων έχει καθοριστικό ρόλο στη σωστότερη και ακριβέστερη εμφύτευση καθώς και στην επιλογή των καταλληλότερων υλικών. Υπερτερεί σε μεγάλο βαθμό της συμβατικής αξονικής τομογραφίας (CT) λόγω των μικρότερων δόσεων απορροφούμενης ακτινοβολίας, του χαμηλότερου κόστους αλλά και της ταχύτερης και φιλικότερης εξέτασης.

Επισημαίνεται ότι ο ασθενής εξετάζεται σε όρθια θέση, όπως σε μια απλή πανοραμική ακτινογραφία και δεν υποβάλλεται στη σχετική "ταλαιπωρία" της κλασσικής, σε ύπτια θέση, αξονικής τομογραφίας.

ΕΝΔΟΣΤΟΜΑΤΙΚΟΣ ΣΑΡΩΤHΣ

Στο ορθοδοντικό ιατρείο μας, στη Αλεξανδρούπολη η νέα τεχνολογία, όπως ο υπερσύγχρονος τρισδιάστατος ενδοστοματικός σαρωτής Medit i500 μας επιτρέπει να προσφέρουμε στους ασθενείς μας ένα πολύ υψηλό επίπεδο φροντίδας. Η συγκεκριμένη συσκευή κάνει πλέον παρωχημένη τη λήψη αποτυπωμάτων, που μέχρι τώρα ήταν απαραίτητα για τον σχεδιασμό και την ακρίβεια στην εφαρμογή συσκευών όπως, π.χ., οι αόρατοι νάρθηκες Invisalign. Έτσι λοιπόν, η μέτρηση του στόματος γίνεται όχι μόνο πιο εύκολη και άνετη για τον ασθενή, αλλά προσφέρει και έναν πολύ υψηλό βαθμό ακρίβειας.

Τα πλεονεκτήματα του ενδοστοματικού σαρωτή:

 • Προσφέρει μια πολύ άνετη εμπειρία. Χωρίς την περίεργη αίσθηση και τη γεύση του gel, για όσο διάστημα ο ορθοδοντικός παίρνει το αποτύπωμα, ο ασθενείς μπορεί να αναπνέει και να καταπίνει κανονικά.
 • Είναι απόλυτα ασφαλής, καθώς το λέιζερ που χρησιμοποιεί είναι χωρίς ραδιενέργεια.
 • Είναι ακριβέστερος και αποτελεσματικότερος από οποιαδήποτε άλλη μέθοδο αποτύπωσης.
 • Τα ραντεβού στον ορθοδοντικό γίνονται πιο σύντομα, ενώ μπορεί ο ασθενής να δει άμεσα σε τρισδιάστατη αναπαράσταση το αποτύπωμα της οδοντοστοιχίας του στον υπολογιστή του ορθοδοντικού.